Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 169 с платформа от Mercedes E-Клас?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa Romeo 169 с платформа от Mercedes E-Клас?

http://news.automedia.bg/read/2937.html

В началото на месеца шефът на Fiat Серджо Марчионе (Sergio Marchionne) разкри, че Mercedes-Benz е една от фирмите с която италианците разговарят за евентуално сътрудничество.

Първоначално не беше ясно за какво точно сътрудничество става въпрос. Сега се появиха информации, че има вероятност Fiat да използва платформа на Mercedes за бъдещия луксозен седан Alfa Romeo169.

Вече се знае, че бъдещия флагман на Alfa Romeo ще бъде със задно предаване и ще се появи през 2009 г.

Първоначално се считаше, че платформата на бъдещата Alfa 169 ще дойде от Maserati Quattroporte. Ако това стане обаче, бъдещата Alfa Romeo би била доста скъпа. Като изход от ситуацията във Fiat са решили да вземат платформата от бъдещето поколение на Е-Клас.

В замяна на това става все по-вероятно Mercedes да използва платформа на Fiat за бъдещите модели на A и B-Клас. Шефът на Daimler Дитер Цетче (Dieter Zetsche) посети завода на Fiat в Касино, Италия, където се произвежда Fiat Bravo.

За нещастие на италианците, Mercedes води разговори и с BMW за възможно използване платформата на Mini за бъдещите модели на A и B-Клас. Какво в крайна сметка ще решат в Mercedes, остава да се види.
    sigpic
    Alfa Romeo 156 2.4JTD
    Mazda CX-5

Ебаси.... много неприятно ще е ако стане... не знам как я мисля производителите, но с подобни ходове съсем се губи индентичността на марката и автомобила...

Ако гонят цена защо не се върнат към шаситата - всички еднакви, и само ще слагаме отгоре различни купета .....

Алфа Ромео се е продавала най-добре /и е била най-реномирана/ когато НЕ е била евтина !
    2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
    GSM: 0888 520 600

Comment

Прав си....гадни новини... нещо не ми допада тази посока на развитие
      Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Абе настоящата Е-класа е много приятен автомобил всъщност, но е с доста пенсионерска насоченост - и окачването, и въобще.

Тая кола просто се съпротивлява и ти пречи да я караш по-агресивно. Но иначе е добро шаси и с промяна в настройките може да стане нелошо.

Ако Алфа искат да станат сериозен конкурент (и като продажби) на 5-та серия и Е-класата, платформата на Мерцедес никак не е лоша идея. Ще трябва да се барнат пружините, амортисьорите, едни по-твърди стабилизатори и ще стане.

Иначе аз само чакам акциза да падне и си зимам едно 412
        Volvo XC90 D5 '06
        Alfa Romeo Spider 2.0 '90
        Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
        ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
        ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Охххх акциза да паднееееее.... познай кое ГТВ/Спайдер ще взема
          Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Първоначално публикувано от proper
            Охххх акциза да паднееееее.... познай кое ГТВ/Спайдер ще взема
            а пък аз една черничка Q4 да ви надбегвам всичките
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от Grigor
              Ебаси.... много неприятно ще е ако стане... не знам как я мисля производителите, но с подобни ходове съсем се губи индентичността на марката и автомобила...

Ако гонят цена защо не се върнат към шаситата - всички еднакви, и само ще слагаме отгоре различни купета .....

Алфа Ромео се е продавала най-добре /и е била най-реномирана/ когато НЕ е била евтина !
              Според мен Мерц Е клас не е евтина кола като цяло, нито пък е лоша. И Алфа не знам колко добре би се продавала ако струва колкото Мазерати Куатропорте. Мисля че не особено добре. На мен ми се струва разумно това решение, въпреки че предпочитах Мазерати за донор.
              2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
              ex 33 1.5 Boxer, 155 1.8 T.S., 156 2.0 T.S., 166 2.5 V6, 159 2.4 JTDm Q-Tronic
              sigpic

Comment

като цяло мисля, че идеята не е лоша много е важно какви мотори ще се слагат на нашите флагмани. Съдейки по моята алфичка хубавичка 164 ми се струва че моторите на тези купета които освен всичко друго са и по големи трябва да са и доста мощни. Все пак идеята на алфа като цяло би трябвало да е лимузина със спортен дух предназначена за хора на улегнала възраст в които обаче живее вечно ненаигралият се тиинейджър. От друга страна няма фирма която да ни бие в дизайна. За това всеки автопром може да се учи от Алфа, а пък и сърцето никога не лъже......хм!!! може би така ще повдигнем имиджа на "Мерчо"
                AR 164 V6 turbo I.E.

Comment

Първоначално публикувано от pinko
                  Абе настоящата Е-класа е много приятен автомобил всъщност, но е с доста пенсионерска насоченост - и окачването, и въобще.

Тая кола просто се съпротивлява и ти пречи да я караш по-агресивно. Но иначе е добро шаси и с промяна в настройките може да стане нелошо.

Ако Алфа искат да станат сериозен конкурент (и като продажби) на 5-та серия и Е-класата, платформата на Мерцедес никак не е лоша идея. Ще трябва да се барнат пружините, амортисьорите, едни по-твърди стабилизатори и ще стане.

Иначе аз само чакам акциза да падне и си зимам едно 412
                  Акциза ... падне ... ?

Кой акциз? че нещо съм пропуснал явно

Comment

Аз също питах в темата за Тезис-а в(продава) ама няма отговор.
                    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA
                      Акциза е за внос на употребявани автомобили с мощност над 120 киловата (163 к.с.)

В момента за кола с около 200 к.с. е около 10 000 лева.

За 340 к.с. е 17 000 лева.
                      Volvo XC90 D5 '06
                      Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                      Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                      ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Не бре, 230 коня е към 9000лв, а 200 коня е към 6000лв ако не се лъжа... не че е малко де...
                        2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
                        GSM: 0888 520 600

Comment

това ли ще е 169 ?
                          Lexus Is200
                          Honda CBR 600 F4i

Comment

Акциза е за внос на употребявани автомобили с мощност над 120 киловата (163 к.с.)

Това - ясно , ама ще отпада ли
                            П.П. Все още не получавам известия за отговор след мое мнение и трудно се ориентирам къде съм питал.
                            166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Хъх, че аз как ще си вкарам 3200GT ... то е 450 коня
                              Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Working...
                              X